A Nordbakels Multiseed Kenyérkoncentrátum tartalmaz tökmagot, lenmagot és napraforgómagot, némi korpát és zabpelyhet. Ez egy sötét stílusú kenyér, jól harapható, súlyosabb nyitott szerkezettel.
A keverékből készített termékeket hivatalosan alacsony glutén tartalmúak osztályába sorolják feltéve, ha a fenti recept szerint készülnek.

 

(3918 Multiseed bread)

Víz: kb. 1000 g
Búzaliszt: 1000 g
Sokmagvas kenyér keverék (3918)  1000 g 
NB száraz élesztő   20 g


Keverjük össze a hozzávalókat lágy tésztává.
Módszer: normál keverési idő
Tészta hőmérséklet: 26-28 ?
Pihentetési idő: 15 perc
Kelesztés: 37 ? kb. 60 perc
Gőz: kb. 20 másodperc
Sütési idő: (550g tészta) kb. 20-25 perc
Kezdőhőmérséklet: 230 ?
Sütési hőmérséklet: 200 ?

 

A Nordbakels Multiseed Kenyérkoncentrátum tartalmaz tökmagot, lenmagot és napraforgómagot, némi korpát és zabpelyhet. Ez egy sötét stílusú kenyér, jól harapható, súlyosabb nyitott szerkezettel.
A keverékből készített termékeket hivatalosan alacsony glutén tartalmúak osztályába sorolják feltéve, ha a fenti recept szerint készülnek.
Keverési arány: 1 kg koncentrátum 1 kg liszthez.
A kenyér megfelel a Food Standard Agency (FSA) sós ízek 2010. évi irányelveinek.
A kész kenyér/zsemle jó térfogatú, puha bélzetű és kiváló frissen tartó képességű.