A Bakels kutatóintézete Ausztráliában található, ahol egészen korán rájöttek, hogy az élelmiszer nem elég, ha csak fínom, jót is kell hogy tegyen az ember szervezetének, hogy azt legközelebb is kívánja. Tehát: LEGYEN EGÉSZSÉGES!

A Bakels élelmiszer-adalékanyagainak GI Indexe egészen alacsony, ami az egészséges élelmiszerek legfontosabb jellemzője.
A glikémiás index (rövidítve: GI) az egyes élelmiszerek 1000 kJ-nyi mennyiségének vércukoremelő képessége a szőlőcukorhoz (néha a fehér kenyérhez) képest, százalékban. (Vércukorszinten a vér szőlőcukortartalmát értjük, bár más cukor, elsősorban gyümölcscukor is található benne.) Jelentősége fogyókúrázók és 2-es típusú cukorbetegek esetén a legnagyobb.
GI-indexe elsősorban a szénhidrátot tartalmazó élelmiszereknek van, a szénhidrátokat ugyanis a szervezet szinte kivétel nélkül szőlőcukorrá alakítja. Ugyanakkor a máj képes szőlőcukrot előállítani más, elsősorban a fehérjelebontás során keletkező vegyületekből is (glükoneogenezis), így szénhidrátot nem/alig tartalmazó ételeknél is mérhető lehet a közvetett vércukoremelő hatás.
A GI értékét az ételben található anyagokon kívül befolyásolja az elkészítés módja is.

Nagyon magas GI értékeket tartalmaznak a gabonafélék, így alapvetően a pékáruk is. A cukros üdítőitalok kategóriájába tartoznak, bármennyire is hihetetlennek találjuk első hallásra.A Fehér kenyér GI értéke is magas, a szőlő, a tészta és a rizs kategóriájába tartozik. A magas GI érték az élelmiszerben hirtelen megnöveli a vércukorszintet, majd 1-2 órával később cuhanásnak indul és újra kialakul az éhség. Fogyókúrázók esetében a magas GI érték az egyik legtökéletesebb ellenség. Azt azonban még mindig kevesen tudják, hogy megfelelő eljárással a gabonában is lehet a GI értéket csökkenteni. A Bakels ausztráliai kutatóintézetében többek között ezt az értéket is jelentősen csökkenteni tudták, mitőbb rendkívül fontosnak tartották sajátos technológiájuk kifejlesztését..
Növeli a GI értékét minden olyan konyhai technika, ami megsérti a növények sejtfalát, pl.: intenzív főzés, turmixolás, aprítás, reszelés. Növeli a GI értékét a vízben való oldás is (üdítőitalok, cukros tea).
Csökkenti a GI értékét a kímélő elkészítés (pl. párolás), valamint az ételben levő vagy azzal együtt fogyasztott fehérje, zsír és rost (pl. saláta).
A Bakels termékek tehát kifejezetten alacsony GI értékkel rendelkeznek, ami a piacon egyedülálló.
Az alacsony GI indexnek köszönhetően pedig a szervezetet nem terheljük, úgy juttatunk el számára energiát, hogy közben kellemes és könnyed érzetet biztosítunk számára.

További információ: https://www.bakels.hu